Bleken

Mooie witte tanden en een stralende lach, dat wil iedereen. Helaas heeft niet iedereen van nature zulke witte tanden. Met een bleekbehandeling kunnen tanden witter worden gemaakt. Er zijn verschillende methodes om uw tanden witter te maken. Een bleekbehandeling kan in de praktijk plaatsvinden, maar u kunt uw tanden ook zelf thuis bleken. Laat uw tandarts of mondhygiënist eerst beoordelen of bleken voor u zinvol is en welke methode voor u het meest geschikt is.

Intern bleken
In enkele gevallen wijkt de kleur van een tand of kies sterk af van de rest. De oorzaak kan een trauma zijn, waarna een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk is geweest of de zenuw van de tand geleidelijk is afgestorven. In dergelijke situaties kunnen we de tand van binnenuit bleken.

‘In office’-bleken
Wij werken met Prevdent, een systeem dat bestaat uit een zachte gel die op uw tanden wordt aangebracht en vervolgens wordt geactiveerd door een speciale lamp met blauw licht. Na één tot twee uur staat u weer buiten met een stralende witte glimlach.

Thuisbleken
Wij werken met de zeer effectieve en voorspelbare methode Evolution 3 van Enlighten.
Hierbij worden op maat bleektrays voor u vervaardigd en krijgt u zelf de trays en bleekgel mee naar huis. Voor een optimaal resultaat dient u gedurende twee weken deze bleektrays elke nacht (of enkele uren overdag) te dragen. Vervolgens wordt de behandeling op de praktijk afgerond door een afsluitende behandeling van 40 minuten.
Deze manier van bleken geeft over het algemeen een zeer voorspelbaar resultaat. Dit resultaat is gemakkelijk bij te houden door de bleekprocedure voor één of twee nachten te herhalen.

Komt de halfjaarlijkse controle er weer aan?
Maak snel een afspraak en houd uw gebit op orde!
  • 026 - 445 66 88