Naast de reguliere behandelingen in de praktijk, bieden we ook diverse uitgebreide behandelingen aan. Zo geven we over een aantal behandeling meer informatie:
Gebitsreiniging
Het voorkomen van problemen aan uw gebit is één van de belangrijkste taken van onze tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten. Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een goede mondhygiëne voorkomen worden.
Om tandproblemen te voorkomen en uw gebit zo schoon mogelijk te houden, raden wij u aan om 2 keer per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met de tandarts en mondhygiënist. De tandarts bekijkt of er tandproblemen zijn en de (paro) preventieassistent of mondhygiënist reinigt uw gebit en tandvlees. Onze preventie assistenten en mondhygiënisten geven daarnaast instructie en advies hoe u het beste uw gebit kan verzorgen.
Afhankelijk van de gezondheid van uw gebit raden wij een behandeling bij de (paro) preventie assistent of de mondhygiënist aan. Dit wordt door de tandarts vastgesteld aan de hand van een PPS meting. De PPS meting geeft een score aan uw tandvlees tussen 0 en 3. Op basis van deze score bepalen we samen met u het behandelplan.
Preventie assistent | Paro preventie assistent | mondhygiënist |
---|---|---|
PPS: 1 | PPS: 2 | PPS: 3 |
Bij de volgende klachten is het verstandig om een afspraak met onze (paro) preventie assistent of mondhygiënist te maken:
- Loszittende tanden of kiezen
- Bloedend tandvlees bij het poetsen
- Gezwollen en rood tandvlees
- Snel last van tandsteen
- Slechte adem
- Terugtrekkend tandvlees
- Regelmatig gaatjes
Wij zijn ook gespecialiseerd om beugelbehandelingen te doen. Dit doen wij voornamelijk met Ordoline, dit is een soort van bijna onzichtbare beugel.
Voor meer informatie over de beugel van Ordoline, vraag één van onze tandartsen of kijk alvast op de website: There are no teeth we cannot straighten – Ordoline
Onze praktijk maakt gebruik van de moderne T-scan®. Met dit instrument kan de tandarts een zeer nauwkeurige 3D scan maken van uw beet. Aan de hand van de resultaten van de T-scan kunnen wij goed beoordelen welke tanden bij u het meest belast worden. De T-scan werkt veel nauwkeuriger dan het articulatiepapier dat standaard wordt gebruikt. De T-scan is onder meer te gebruiken bij veel voorkomende problemen zoals onbegrepen pijnklachten, tandgevoeligheid, kaakgewrichtsproblemen eventueel gepaard gaande met knarsen en/of klemmen en hoofdpijn.
Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.tscan.nl
Als een tand of kies verloren gaat, kan er op verschillende manieren gezorgd worden voor een opvulling. In veel gevallen is een implantaat de beste en mooiste oplossing. Een implantaat is een schroef die in uw kaak wordt geplaatst waarop een kunsttand/kies oftewel een kroon bevestigd kan worden. Er hoeven dan geen naburige tanden/kiezen afgeslepen te worden zoals dat bij het vervaardigen van een conventionele brug wel het geval is.
Tevens kunnen implantaten geïndiceerd zijn bij een prothese (kunstgebit). Wanneer een prothese onvoldoende houvast heeft in de mond, kunnen implantaten in de kaak worden aangebracht, waarop vervolgens de prothese “vast klikt”.
Hier bij ons in de praktijk behandelen we ook veel patiënten met chirurgische ingrepen, we hebben zo onze tandarts die hier in gespecialiseerd is, vraag naar mogelijkheden aan één van onze personeelsleden, stuur een email of vraag het telefonisch.
Volgende ingrepen die wij in onze praktijk behandelen :
- Flap
- Apex
- Implantologie
- Bot opbouw
Knarst of klemt u, dan kan er sprake zijn van schade aan uw gebit, dat ook de esthetiek niet ten goede komt. Door middel van een beetverhoging met behulp van composiet en/of porselein wordt het gebit weer hersteld. Vervolgens wordt er wel een knarsplaat vervaardigd om zo nieuwe schade aan het gebit te voorkomen.
In minder extreme gevallen kan het vervaardigen van een knarsplaat al een voldoende preventieve maatregel zijn.
Erosie is tegenwoordig een groot probleem. Ondermeer ten gevolge van veelvuldig fris en/of sportdrank consumptie kan er erosie aan uw gebit ontstaan. Naarmate gebitsslijtage voortschrijdt, kan het echter leiden tot onder andere tandgevoeligheid, verlies van tandvorm en kleur en kunnen complexe restauraties noodzakelijk worden. De erosie wordt dan behandeld door middel van composietvullingen waardoor het gebit weer hersteld kan worden.